fbpx

LEDSAGERORDNING VED FORESTILLINGER I TELT

Generelt omkring ledsageordningen hos Flying Superkids:

Danske Handicaporganisationer skriver følgende om ledsagerkortet:
“Ledsagekortet udstedes til personer med handicap, der har behov for en ledsager til at færdes i det offentlige rum.” Og det bakker vi hos Flying Superkids 100% op om.

Vi har derfor valgt at afsætte en procentdel af vores billetter og dedikere dem til handicap- og kørestolspladser. Procentdelen af billetterne vi har afsat svarer cirka til procentdelen af befolkningen der har ledsagerkort.

I forbindelse med vores shows i teltet og de forskellige danske haller, er det ikke alle pladserne, der egner sig til at være ledsager pladser. Derfor vurderer vi fra hal til hal hvordan den bedste løsning er til det specifikke sted.

Sådan ser vi ledsagerens opgave.
Ledsageren er med for at hjælpe personen med ledsagerkort til at færdes i det offentlige rum og det skal altid kunne betragtes som ledsagerens primære opgave når et ledsagerkort anvendes – ledsageren er med andre ord på arbejde. Derfor følger der naturligvis også et ansvar med, hvis man skal ind på ledsagerkortet.

KØRESTOLS-PLADSER (Incl. én ledsager)

Kørestols-pladser er beregnet til folk med kørestole, rollatorer og lignende og inkluderer adgang for en gratis ledsager ved fremvisning af ledsagerkort.
I teltet er kørestols-pladserne reserverede blandt tribunepladserne i den grønne sektion (se en oversigt over pladserne i vores Teltoversigt). 
Grunden til  dette er for på sikker vis at kunne få alle gæster ud af teltet, i tilfælde af en nødssituation.

Med en kørestols-plads SKAL man 40 minutter før show henvende sig ved billet check-in, så vi har mulighed for at hjælpe med at få kørestolsbrugeren på plads i teltet, inden dørene åbnes for resten af publikum. 


Hvad gør man, hvis man gerne vil afsted med flere personer end bare ledsageren? 

Hvis man har familie/venner ud over ledsageren, der også ønsker billetter til forestillingen og gerne vil sidde i nærheden, kan dette lade sig gøre ved at købe billettypen “Tribunepladser – Grøn sektion”

Vi reserverer et antal pladser på tribunen i grøn sektion – man skal dog også møde op 40 minutter før forestillingen starter, for at kunne blive placeret på disse pladser. 

Vi glæder os til at se jer til Flying Superkids! 

HANDICAP-PLADSER (Incl. én ledsager)

Handicap-pladser er beregnet til personer med et handicap, der kræver støtte og inkluderer derfor adgang for en gratis ledsager ved fremvisning af ledsagerkort. 
Man kan dog IKKE bruge en handicap-plads til folk i kørestol, med rollator eller lignende. 

I teltet er handicap-pladserne reserverede blandt tribunepladserne i den grønne sektion (se en oversigt over pladserne i vores Teltoversigt). 
Grunden til  at vores handicap-pladser er placeret i denne sektion, er for på sikker vis at kunne få alle gæster ud af teltet, i tilfælde af en nødssituation.
Med en handicap-plads kan man 40 minutter før show henvende sig ved billet check-in og få mulighed for at blive placeret i teltet, inden vi åbner dørene, hvis det er nødvendigt pga. personens handicap. 

 

Hvad gør man, hvis man gerne vil afsted med flere personer end bare ledsageren? 
Hvis man har familie/venner ud over ledsageren, der også ønsker billetter til forestillingen og gerne vil sidde i nærheden, kan dette lade sig gøre ved at købe billetter “Tribunepladser – Grøn Sektion” 

Vi reserverer det ønskede antal pladser i den grønne sektion – man skal dog møde op 40 minutter før forestillingen starter, for at kunne blive placeret på disse pladser. 

Vi glæder os til at se jer til Flying Superkids! 

Kan jeg få oprettet en handicapplads mere, hvis der er udsolgt for handicappladser?

Nej desværre. Vi har kun mulighed for at tage imod det antal der er assigneret i vores billetsalg.

Vores produktionschef er særlig opmærksom på området for handicappladser i tilfælde af en evakuering. Derfor ønsker vi også at styre antallet af gæster med særlig behov og pleje, så vi kan yde en ordentlig service og sikkerhed.

Kan jeg få oprettet en kørestolsplads mere, hvis der er udsolgt for kørestolsplads?

Nej desværre. Vi har kun mulighed for at tage imod det antal der er assigneret i vores billetsalg.

Vores produktionschef er særlig opmærksom på området for kørestolspladser i tilfælde af en evakuering. Derfor ønsker vi også at styre antallet af gæster med særlig behov og pleje, så vi kan yde en ordentlig service og sikkerhed.

Kan personer under 18 være ledsager?

Danske Handicaporganisationer har ikke noget specifikt alderskrav til ledsagere, der anvender ledsagerkort, men de skriver følgende på deres hjemmeside:
Der er ikke nogen regel om, at man skal have en vis alder, for at kunne være ledsager. Det kommer an på, hvorvidt ledsageren er parat til at tage det ansvar, der følger med opgaven.

Hos Flying Superkids lægger vi vægt på DH’s anbefaling, om at det kommer an på hvorvidt ledsageren er parat til at tage det ansvar der følger med opgaven som ledsager.
Med dette i tankerne ser vi det ikke som ansvarligt, at have en person under 18 være ledsager, da det vil være denne, der er ansvarlig for den ledsagede under en eventuel evakuering.