fbpx

LEDSAGERORDNING VED FORESTILLING I HAL

Generelt omkring ledsageordningen hos Flying Superkids:

Danske Handicaporganisationer skriver følgende om ledsagerkortet:
“Ledsagekortet udstedes til personer med handicap, der har behov for en ledsager til at færdes i det offentlige rum.” Og det bakker vi hos Flying Superkids 100% op om.

Vi har derfor valgt at afsætte en procentdel af vores billetter og dedikere dem til handicap- og kørestolspladser. Procentdelen af billetterne vi har afsat svarer cirka til procentdelen af befolkningen der har ledsagerkort.

I forbindelse med vores shows i teltet og de forskellige danske haller, er det ikke alle pladserne, der egner sig til at være ledsager pladser. Derfor vurderer vi fra hal til hal hvordan den bedste løsning er til det specifikke sted.

Sådan ser vi ledsagerens opgave.
Ledsageren er med for at hjælpe personen med ledsagerkort til at færdes i det offentlige rum og det skal altid kunne betragtes som ledsagerens primære opgave når et ledsagerkort anvendes – ledsageren er med andre ord på arbejde. Derfor følger der naturligvis også et ansvar med, hvis man skal ind på ledsagerkortet.

KØRESTOLS-PLADSER

Kørestols-pladser er beregnet til folk med kørestole, rollatorer og lignende og inkluderer adgang for en gratis ledsager ved fremvisning af ledsagerkort.

I hallerne er kørestols-pladserne er en del af standard-plads blokkene (se en oversigt over pladserne i vores Haloversigt). 
Det er ikke muligt at benytte sig af ledsagerkort ved køb af guld-pladser.

Pladserne bliver reserveret i en af blokkene ud fra en vurdering af, hvordan det bliver mest forsvarligt i forhold til nødudgangene. Dette vurderes af vores produktionschef på dagen. 

Kørestols-pladsen er placeret som en del af standard-pladserne for at muliggøre, at familie / venner kan købe billetter, hvor de kan komme til at sidde ved siden af kørestolen. Vi sørger altså for at placere familie / venner i nærheden af kørestolen, inden vi åbner dørene. Dette kræver dog, at man følger vejledningen på billetten og melder sig i billet check-in 40 minutter før forestillingen. 

Vi glæder os til at se jer til Flying Superkids! 

HANDICAP-PLADSER

Handicap-pladser er beregnet til personer med et handicap, der kræver støtte og inkluderer derfor adgang for en gratis ledsager ved fremvisning af ledsagerkort.
Man kan dog IKKE bruge en handicap-plads til personer i kørestol, med rollator eller lignende. 

I hallerne er handicap-pladserne er en del af standard-plads blokkene (se en oversigt over pladserne i vores Haloversigt). 
Det er ikke muligt at benytte sig af ledsagerkort ved køb af guld-pladser.

Med en handicap-plads kan man 40 minutter før forestillingens start henvende sig ved billet check-in og få mulighed for at blive placeret på tilskuerpladserne,
inden vi åbner dørene, hvis det er nødvendigt på grund af personens handicap. 

Vi glæder os til at se jer til Flying Superkids! 

Kan jeg få oprettet en handicapplads mere, hvis der er udsolgt for handicappladser?

Nej desværre. Vi har kun mulighed for at tage imod det antal der er assigneret i vores billetsalg.

Vores produktionschef er særlig opmærksom på området for handicappladser i tilfælde af en evakuering. Derfor ønsker vi også at styre antallet af gæster med særlig behov og pleje, så vi kan yde en ordentlig service og sikkerhed.

Kan jeg få oprettet en kørestolsplads mere, hvis der er udsolgt for kørestolsplads?

Nej desværre. Vi har kun mulighed for at tage imod det antal der er assigneret i vores billetsalg.

Vores produktionschef er særlig opmærksom på området for kørestolspladser i tilfælde af en evakuering. Derfor ønsker vi også at styre antallet af gæster med særlig behov og pleje, så vi kan yde en ordentlig service og sikkerhed.

Kan personer under 18 være ledsager?

Danske Handicaporganisationer har ikke noget specifikt alderskrav til ledsagere, der anvender ledsagerkort, men de skriver følgende på deres hjemmeside:
Der er ikke nogen regel om, at man skal have en vis alder, for at kunne være ledsager. Det kommer an på, hvorvidt ledsageren er parat til at tage det ansvar, der følger med opgaven.

Hos Flying Superkids lægger vi vægt på DH’s anbefaling, om at det kommer an på hvorvidt ledsageren er parat til at tage det ansvar der følger med opgaven som ledsager.
Med dette i tankerne ser vi det ikke som ansvarligt, at have en person under 18 være ledsager, da det vil være denne, der er ansvarlig for den ledsagede under en eventuel evakuering.